Istana Basa Pagaruyung

Istana Basa Pagaruyung
Hubungi kami 0126665436 untuk bersama merasai keindahan Ranah Minangkabau

Wednesday, 3 August 2016

Jom ke Padang /Medan Cuti Sekolah Bulan September 2016

Sesiapa yang nak ke Padang Bukittinggi atau Medan Indonesia  khusus pada bulan September nanti atau bila2 masa sahaja,jom dengan kami!!
Pasti nya sangat menarikkk!!!
WA 0126665436 untuk info lanjut






TIPS NAK DAPATKAN TIKET PENERBANGAN TAMBANG  MURAH :


1.Bujat tempahan awal. (Rancang perjalanan sekurang2 nya 6 bulan dari tarikh perjalanan)
2. Masa perjalanan yang flexible ( Jangan tentukan tarikh perjalanan anda.Survey dahulu)
3. Destinasi yang flexible (Survey2 dulu destinasi yang menarik )
4. Rebut peluang dari promosi yang di buat oleh syarikat2 penerbangan.
5. Survey juga tiket penerbangan yang di offer dari agent2 tiket.


 "SELAMAT BERCUTI"

Wednesday, 6 July 2016

PAKEJ KE INDONESIA DENGAN BAJET MURAH

Salam lebaran dari kami untuk anda semua.Semoga lebaran kali ini membawa lebih makna dalam hidup anda.Maaf zahir batin dari kami.
Kepada anda yang telah menempah pakej2 ke Indonesia especially ke Padang dan Medan bermula dari hujung bulan Julai hingga oktober 2016,alhamdulillah segala nya telah selesai di aturkan untuk anda.
Bagi anda yang masih lagi tercari cari pakej samada ALL IN atau GROUND...kami sedia melayani anda.Semua destinasi ke Indonesia dan Vietnam tersedia untuk anda.
WA saya di 0126665436 untuk quotation harga.Pakej yang disediakan adalah PRIVATE TOUR.Hanya group anda yang akan kami serve.Minima 4 orang dah boleh untuk dapatkan harga paling bajet untuk anda.
Boleh juga email di: aziman68@gmail.com untuk sebutharga.
Terimakasih dan selamat Hariraya..maaf zahir batin.

Friday, 24 June 2016

JOM KE MEDAN DENGAN BAJET ANDA 2016 !!!!!

Selamat menjaani ibadah Puasa di bulan Ramadhan yang penuh berkah.
Plan percutian anda ke Medan selepas Hariraya Aidilfitri nanti.Dapatkan harga yang menarik dari kami.
Private tour untuk anda sekeluarga dengan bajet yang sangat minima. Anda boleh pilih pakej ALL IN atau GROUND sahaja.
Semua kami uruskan untuk anda.Cuma nyatakan anggaran bajet anda dan kami cuba kirakan kos yang seminima mungkin!!
Urusan tiket penerbangan juga kami boleh uruskan untuk anda dengan bayaran deposit yang minima.Semua urusan di lakukan di Malaysia dan harga adalah dalam RINGGIT MALAYSIA SAHAJA. Pakej berkumpulan yang ramai juga kami boleh uruskan untuk anda. Hadiah menarik untuk tour leader!!!
Sebarang pertanyaan boleh WA di 0126665436.

Tuesday, 24 May 2016

PAKEJ PADANG BUKITTINGGI DAN PAKEJ MEDAN CUTI SEKOLAH JUNE 2016.

Cuti sekolah hampir tiba!!!! Sebelum menjelang Ramadhan,jika anda plan nak ke Indonesia,especially ke Padang atau Medan,boleh berbuat demikian SEKARANG.Kami ada macam2 tawaran menarik untuk anda.
Jom shopping Raya di Bukittinggi Padang atau Medan Indonesia..Kain2 sulam2 yang beraneka corak terbaru berada di pasaran di sana.
Jika anda berminat untuk merasai suasana Ramadhan di sana,kami boleh aturkan untuk anda.Rasai suasana Ramadhan di Negara orang dan nikmati juadah berbuka puasa yang beraneka jenis yang tidak pernah kita jumpa di Malaysia.
Bermusafir dan beribadah di Negara orang..
Hubungi saya 0126665436.
Call boleh Whatsapp pun boleh.Jangan segan2 bertanya..Insyaallah saya akan sedia menjawab segala pertanyaan anda.

Tuesday, 10 May 2016

Tawaran Pakej All IN RM850.00 Padang Bukittinggi 2016

Jom rebut peluang keemasan ini!!!
Pakej ALL IN ke Padang Bukittinggi Indonesia bermula dari RM850.00 seorang.(Minima 4 orang sahaja)
Apa yang termasuk dalam pakej?
1. Tiket penerbangan pergi balik (Klia2-Padang-Klia2)
2. Hotel penginapan selama 3 malam.
3.Pengangkutan dan supir selama 34 hari.
4.Makan dan minum selam di sana.
5. Entrance fee ke tempat lawatan.
6.Airport Tax.

Pakej tidak termasuk:
1.Bagasi pergi balik

Untuk maklumat lanjut,sila whatsapp saya 0126665436 Aziman.

Tempahan awal di alu alukan. Deposit yang paling minima di kenakan dan jaminan wang di kembalikan !!!!!!

Jom rebut peluang ini.
Tak perlu nak pening2 kepala booking tiket sendiri dan nak cari2 tempat penginapan dan lain2.Kami uruskan untuk anda SEMUA NYA!!

TAWARAN INI TIDAK VALID UNTUK PEAK SESSION,CUTI LEBARAN DAN BULAN NOVEMBER /DECEMBER 2016.
Hubungi kami dan berikan tarikh percutian anda,kami akan kirakan kos untuk anda.
Jangan malu bertanya..Insyaallah kami akan jawab semampunya.
Whatsapp 0126665436

Sunday, 10 April 2016

Medan Danau Toba Tour 2016


PESONA MEDAN / PARAPAT / BERASTAGI

4 HARI 3 MALAM

HARI 1:
MEDAN - PARAPAT ( L, D )
Tiba di lapangan terbang Internasional KualaNamu 'akan disambut oleh perwakilan kami.Perjalanan dimulakan menuju ke Parapat melalui Pematang Siantar, dalam perjalanan anda akan menikmati pemandangan indah ladang kelapa dan koko. Singgah di Paten Shop untuk membeli-belah dan berehat, makan tengah hari di restoran tempatan .Selepas makan tengahari,perjalanan diteruskan menuju Parapat.Tiba di Parapat dan check in hotel. Makan malam di restoran Tempatan.Free program.

 

HARI 2 : PARAPAT  - Berastagi  (B, L, D)
Sarapan di hotel, kemudian kita akan menyeberang ke pulau Samosir melawat Tomok VILLAGE untuk melihat makam purba raja SIDABUTAR, lawatan dan sambil membeli-belah Sebelah sore kembali ke Parapat dan check in Hotel Parapat dan berehat. Makan tengahari di restoran tempatan. Kemudian kita akan menuju ke Berastagi. Berhenti di sipiso - air terjun Piso-piso.Melihat keindahan air terjun setinggi 110.Disini anda dapat melihat keindahan tasik Toba dari kejauhan.Tiba di Brastagi dan check in hotel.Makan malam di restoran tempatan.Free program.

 

HARI 3: Brastagi - Medan  (B,L,D )

Selepas sarapan pagi,check out dan melawat pasar buah Brastagi membeli buah-buahan tropika, sayur-sayuran dan bunga.Perjalanan diteruskan menuju Kota Medan melalui jalan sembahe.Di sepanjang perjalanan,kita akan menikmati pemandangan indah dari SIBOLANGIT TOP VIEW,Makan tengahari di restoran tempatan. Tiba di medan untuk melawat Istana Maimoon, istana kesultanan melayu Deli dan Masjid Agung, membeli-belah di pasar ikan lama, pusat membeli-belah medan Mall,membeli Bika Ambon, kue lapis  Daftar masuk hotel dan makan malam di restoran.Free Program.

 
HARI 4: Medan – Airport (B)
Selepas sarapan pagi,siap untuk check out  dan tiba masanya kami akan hantar anda  ke lapangan terbang Kuala Namu untuk penerbangan ke kuala lumpur.

Yang masih tercari cari program tour Medan,boleh hubungi  0126665436.(Call/whatsapp/sms)
Harga insyaallah berbaloi2 dan boleh di runding mengikut jumlah peserta.

Hotel: 2 star**
Harga Ground Arrangement bermula dari RM399.00  **

TRIP BULAN MAY 2016 KE BUKITTINGGI PADANG.

Pada anda yang sudah membeli tiket flight sendiri utk ke Bukittinggi Padang,adalah di maklumkan bahawa banyak hotel sekitar Bukittinggi telah full booked pada waktu itu. ( Date 1-20 May 2016 dan seterusnya )
Jika anda masih lagi belum menempah hotel,sila buat segera utk dapatkan hotel penginapan anda di sana nanti.
Untuk makluman semua,jarak antara Padang dan Bukittinggi adalah lebih kurang 2 jam setengah perjalanan nya.
Adalah di nasihatkan anda buat tempahan hotel di Bukittinggi...dan bukan nya di Padang.Ini kerana kedua2 tempat ini jika ditempuh dengan kereta,akan mengambil masa lebih dari 2 jam.
Tempat2 lawatan seperti dalam itinery yang biasa kita lihat tu adalah di Bukittinggi.Jika anda buat tempahan hotel di Padang,jadi masalah utk ke tempat2 lawatan anda nanti dan kos pengangkutan juga akan meningkat kerana kena berulang-alik dari Padang ke Bukittinggi.
Untuk maklumat lanjut dan info2 lain,boleh hubungi saya 0126665436.
Insyaallah sedaya mungkin saya akan bantu anda.

Wednesday, 17 February 2016

GROUP YANG BERCUTI BERSAMA KAMI


















Anda bila lagi?? Jom bersama kami cuti2 ke Padang Bukittinggi Indonesia.
Call/whatsapp :0126665436

Wednesday, 3 February 2016

SANTAI DAN GEMBIRA DI BUKITTINGGI INDONESIA.




Sebahagian dari group yang bersama kami menjelajahi Bukittinggi Padang Indonesia pada bulan Januari 2016.