Istana Basa Pagaruyung

Istana Basa Pagaruyung
Hubungi kami 0126665436 untuk bersama merasai keindahan Ranah Minangkabau

Friday, 24 June 2016

JOM KE MEDAN DENGAN BAJET ANDA 2016 !!!!!

Selamat menjaani ibadah Puasa di bulan Ramadhan yang penuh berkah.
Plan percutian anda ke Medan selepas Hariraya Aidilfitri nanti.Dapatkan harga yang menarik dari kami.
Private tour untuk anda sekeluarga dengan bajet yang sangat minima. Anda boleh pilih pakej ALL IN atau GROUND sahaja.
Semua kami uruskan untuk anda.Cuma nyatakan anggaran bajet anda dan kami cuba kirakan kos yang seminima mungkin!!
Urusan tiket penerbangan juga kami boleh uruskan untuk anda dengan bayaran deposit yang minima.Semua urusan di lakukan di Malaysia dan harga adalah dalam RINGGIT MALAYSIA SAHAJA. Pakej berkumpulan yang ramai juga kami boleh uruskan untuk anda. Hadiah menarik untuk tour leader!!!
Sebarang pertanyaan boleh WA di 0126665436.

Tuesday, 24 May 2016

PAKEJ PADANG BUKITTINGGI DAN PAKEJ MEDAN CUTI SEKOLAH JUNE 2016.

Cuti sekolah hampir tiba!!!! Sebelum menjelang Ramadhan,jika anda plan nak ke Indonesia,especially ke Padang atau Medan,boleh berbuat demikian SEKARANG.Kami ada macam2 tawaran menarik untuk anda.
Jom shopping Raya di Bukittinggi Padang atau Medan Indonesia..Kain2 sulam2 yang beraneka corak terbaru berada di pasaran di sana.
Jika anda berminat untuk merasai suasana Ramadhan di sana,kami boleh aturkan untuk anda.Rasai suasana Ramadhan di Negara orang dan nikmati juadah berbuka puasa yang beraneka jenis yang tidak pernah kita jumpa di Malaysia.
Bermusafir dan beribadah di Negara orang..
Hubungi saya 0126665436.
Call boleh Whatsapp pun boleh.Jangan segan2 bertanya..Insyaallah saya akan sedia menjawab segala pertanyaan anda.

Tuesday, 10 May 2016

Tawaran Pakej All IN RM850.00 Padang Bukittinggi 2016

Jom rebut peluang keemasan ini!!!
Pakej ALL IN ke Padang Bukittinggi Indonesia bermula dari RM850.00 seorang.(Minima 4 orang sahaja)
Apa yang termasuk dalam pakej?
1. Tiket penerbangan pergi balik (Klia2-Padang-Klia2)
2. Hotel penginapan selama 3 malam.
3.Pengangkutan dan supir selama 34 hari.
4.Makan dan minum selam di sana.
5. Entrance fee ke tempat lawatan.
6.Airport Tax.

Pakej tidak termasuk:
1.Bagasi pergi balik

Untuk maklumat lanjut,sila whatsapp saya 0126665436 Aziman.

Tempahan awal di alu alukan. Deposit yang paling minima di kenakan dan jaminan wang di kembalikan !!!!!!

Jom rebut peluang ini.
Tak perlu nak pening2 kepala booking tiket sendiri dan nak cari2 tempat penginapan dan lain2.Kami uruskan untuk anda SEMUA NYA!!

TAWARAN INI TIDAK VALID UNTUK PEAK SESSION,CUTI LEBARAN DAN BULAN NOVEMBER /DECEMBER 2016.
Hubungi kami dan berikan tarikh percutian anda,kami akan kirakan kos untuk anda.
Jangan malu bertanya..Insyaallah kami akan jawab semampunya.
Whatsapp 0126665436

Sunday, 10 April 2016

Medan Danau Toba Tour 2016


PESONA MEDAN / PARAPAT / BERASTAGI

4 HARI 3 MALAM

HARI 1:
MEDAN - PARAPAT ( L, D )
Tiba di lapangan terbang Internasional KualaNamu 'akan disambut oleh perwakilan kami.Perjalanan dimulakan menuju ke Parapat melalui Pematang Siantar, dalam perjalanan anda akan menikmati pemandangan indah ladang kelapa dan koko. Singgah di Paten Shop untuk membeli-belah dan berehat, makan tengah hari di restoran tempatan .Selepas makan tengahari,perjalanan diteruskan menuju Parapat.Tiba di Parapat dan check in hotel. Makan malam di restoran Tempatan.Free program.

 

HARI 2 : PARAPAT  - Berastagi  (B, L, D)
Sarapan di hotel, kemudian kita akan menyeberang ke pulau Samosir melawat Tomok VILLAGE untuk melihat makam purba raja SIDABUTAR, lawatan dan sambil membeli-belah Sebelah sore kembali ke Parapat dan check in Hotel Parapat dan berehat. Makan tengahari di restoran tempatan. Kemudian kita akan menuju ke Berastagi. Berhenti di sipiso - air terjun Piso-piso.Melihat keindahan air terjun setinggi 110.Disini anda dapat melihat keindahan tasik Toba dari kejauhan.Tiba di Brastagi dan check in hotel.Makan malam di restoran tempatan.Free program.

 

HARI 3: Brastagi - Medan  (B,L,D )

Selepas sarapan pagi,check out dan melawat pasar buah Brastagi membeli buah-buahan tropika, sayur-sayuran dan bunga.Perjalanan diteruskan menuju Kota Medan melalui jalan sembahe.Di sepanjang perjalanan,kita akan menikmati pemandangan indah dari SIBOLANGIT TOP VIEW,Makan tengahari di restoran tempatan. Tiba di medan untuk melawat Istana Maimoon, istana kesultanan melayu Deli dan Masjid Agung, membeli-belah di pasar ikan lama, pusat membeli-belah medan Mall,membeli Bika Ambon, kue lapis  Daftar masuk hotel dan makan malam di restoran.Free Program.

 
HARI 4: Medan – Airport (B)
Selepas sarapan pagi,siap untuk check out  dan tiba masanya kami akan hantar anda  ke lapangan terbang Kuala Namu untuk penerbangan ke kuala lumpur.

Yang masih tercari cari program tour Medan,boleh hubungi  0126665436.(Call/whatsapp/sms)
Harga insyaallah berbaloi2 dan boleh di runding mengikut jumlah peserta.

Hotel: 2 star**
Harga Ground Arrangement bermula dari RM399.00  **

TRIP BULAN MAY 2016 KE BUKITTINGGI PADANG.

Pada anda yang sudah membeli tiket flight sendiri utk ke Bukittinggi Padang,adalah di maklumkan bahawa banyak hotel sekitar Bukittinggi telah full booked pada waktu itu. ( Date 1-20 May 2016 dan seterusnya )
Jika anda masih lagi belum menempah hotel,sila buat segera utk dapatkan hotel penginapan anda di sana nanti.
Untuk makluman semua,jarak antara Padang dan Bukittinggi adalah lebih kurang 2 jam setengah perjalanan nya.
Adalah di nasihatkan anda buat tempahan hotel di Bukittinggi...dan bukan nya di Padang.Ini kerana kedua2 tempat ini jika ditempuh dengan kereta,akan mengambil masa lebih dari 2 jam.
Tempat2 lawatan seperti dalam itinery yang biasa kita lihat tu adalah di Bukittinggi.Jika anda buat tempahan hotel di Padang,jadi masalah utk ke tempat2 lawatan anda nanti dan kos pengangkutan juga akan meningkat kerana kena berulang-alik dari Padang ke Bukittinggi.
Untuk maklumat lanjut dan info2 lain,boleh hubungi saya 0126665436.
Insyaallah sedaya mungkin saya akan bantu anda.

Wednesday, 17 February 2016

GROUP YANG BERCUTI BERSAMA KAMI


















Anda bila lagi?? Jom bersama kami cuti2 ke Padang Bukittinggi Indonesia.
Call/whatsapp :0126665436

Wednesday, 3 February 2016

SANTAI DAN GEMBIRA DI BUKITTINGGI INDONESIA.




Sebahagian dari group yang bersama kami menjelajahi Bukittinggi Padang Indonesia pada bulan Januari 2016.
 
 
 


Wednesday, 30 December 2015

Jalan-Jalan ke Bukittinggi Padang 2016.

Alhamdulillah semua trip yang di rancang pada bulan November dan December 2015 telah berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.Terimakasih atas sokongan semua pihak.
Untuk trip 2016, boleh di buat dari sekarang.
Trip kami adalah "private tour" bermakna anda boleh buat perjalanan pada bila2 masa sahaja walaupun dalam group yang kecil.
Hubungi kami di 0126665436 untuk maklumat lanjut. Berikan tarikh cadangan,jumlah hari dan jumlah peserta.
Untuk group besar (Sekolah,Universiti dan lain2 juga boleh kami sediakan.

Tuesday, 1 December 2015

PANDUAN MEMILIH PAKEJ PERCUTIAN ANDA.

Ramai antara kita yang tercari-cari pakej percutian ke destinasi yang telah di pilih. Tentunya kita akan "survey" banyak pakej yang menawarkan dengan pelbagai program.
Kebanyakkan kita akan memilih pakej adalah berdasarkan HARGA yang di tawarkan.
Tetapi ramai juga yang akan merasa kecewa dengan HARGA yang di pilih kerana service yang tidak memuaskan.Pastikan anda mendapat semua seperti yang DIJANJIKAN.
Jangan terpedaya dengan harga murah...tetapi service yang akan kita terima tidaklah semurah yang di sangka.Pilih pakej yang terbaik adalah berdasarkan pada testimony dari sahabat handai,rakan2 atau sesiapa sahaja yang pernah menggunakan service tersebut.
Insyaallah anda tidak akan kecewa.
Sebarang pertanyaan hubungi 0126665436.

Tuesday, 24 November 2015

PROMOSI TAMBANG MURAH AIRASIA 2016

Promosi tambang murah Airasia untuk tahun 2016 mendapat sambutan hebat. Banyak destinasi percutian yang di tawarkan.
Kepada anda yang dah Berjaya mendapat tiket tambang murah..TAHNIAH!!
Untuk anda yang masih lagi mencari pakej2 percutian murah,jom bersama-sama kami ke destinasi pilihan anda.
Ground Pakej ke Seluruh Indonesia dan Vietnam tersedia untuk anda!!!!
Call/whtasapp ke 0126665436 atau email ke aziman68@gmail.com
Berikan detail perjalanan dan jumlah peserta...insyaallah kami akan kirakan harga yang seminima yang boleh.